v
Home page
Missie English version
De Notaris Vertalingen • DNV Translations voorziet notarissen en hun niet-Nederlandstalige cliënten van vertalingen van de hoogste kwaliteit, welk soort notarieel document en bijbehorende correspondentie het ook betreft.

Biografieën

Mr Nicole M-L. Kleemaier-Raaijen behaalde in 1993 haar meestertitel in notarieel recht aan de Universiteit Leiden. Het laatste jaar van haar studie bracht ze als Erasmus-uitwisselingsstudent door aan de universiteit van Heidelberg in Duitsland, waarna ze in Twente haar carrière begon als kandidaat-notaris. In 1996 stapte ze over naar een middelgroot kantoor in Noord-Brabant, waar ze de functie van senior kandidaat-notaris vervulde. Tijdens deze periode van haar carrière nam ze met grote regelmaat waar, ook buiten haar eigen kantoor. Ze heeft altijd veel tijd en aandacht gestoken in haar studie en volgde tijdens de laatste periode van haar bijna tien jaar durende loopbaan als kandidaat-notaris onder meer cursussen op het gebied van juridisch Engels, nieuw erfrecht, huurrecht, inkomstenbelasting en echtscheidingsrecht.

Robert A. Kleemaier, B.A., B.Tr., C.T., (beëdigd lid STIBC en aangesloten lid NGTV), behaalde in 1991 zijn BA (Bachelor degree) in politicologie aan de Universiteit van Victoria, Canada. Vervolgens wist hij een studiebeurs van Rotary International te bemachtigen om een jaar geschiedenis en politiek te studeren in het Duitse Heidelberg. Daarna overwoog hij voor het eerst een carrière in de toegepaste taalkunde, wat in 2000 leidde tot het behalen van zijn B.Tr. (Bachelor of Translation) aan de Vertaalacademie van de faculteit International Business & Communications van de Hogeschool Zuyd in Maastricht. Na zijn afstuderen bekleedde Robert verschillende functies bij gerenommeerde vertaalbureaus in Nederland en werd hij door de Rechtbank te Breda beëdigd als vertaler.

In 2002 waagden Nicole en Robert de stap om met hun jonge gezin naar Canada te verhuizen en zetten ze hun eigen vertaalbureau op in de prachtige Okanagan Valley in British Columbia. Samen hebben ze miljoenen woorden vertaald, gereviseerd en proefgelezen, in een breed scala aan teksten. In de loop der jaren zijn ze zich steeds meer gaan richten op juridische teksten in het algemeen en notariële documenten in het bijzonder.

Tegenwoordig vormen Nicole en Robert de spil van De Notaris Vertalingen • DNV Translations. Nicole werkt voornamelijk als senior editor, Robert als senior vertaler.